Van Gaal topkandidaat bij PSV: Ik weet dat hij controverse oproept
"Werken met Louis is zwaar, omdat hij altijd top eist"

Van Gaal topkandidaat bij PSV: "Ik weet dat hij controverse oproept"

26-11-2014 20:20
2

PSV dacht in 2012 aan Louis van Gaal als nieuwe trainer. Marcel Brands, technisch manager in Eindhovenaren, merkte echter dat er weinig draagvlak was voor de Amsterdammer.

"Ja, ik heb hem gevraagd of hij PSV zag zitten", bevestigt Brands aan Voetbal International. "We hadden, in de aanloop naar het jubileumjaar, drie kandidaten: Louis van Gaal, Bert van Marwijk en Dick Advocaat. Zonder rangorde. Van Marwijk zat nog bij de KNVB en had al zijn ja-woord gegeven om te blijven na het EK 2012. Advocaat twijfelde, Louis had er zeker oren naar. Maar hij lag wat gevoelig hier. Dat directeurschap van Louis bij Ajax was net afgeketst. Je kent de sentimenten."

Toen de naam van Van Gaal uitlekte, kwamen fans van PSV in actie. Brands, die bij AZ met veel succes samenwerkte met de huidige manager van Manchester United, kreeg door dat een hereniging er niet in zat. "Dat loog er niet om. Van mensen in bestuurlijke functies bij PSV kreeg ik ook signalen dat ze er niet heel erg enthousiast over waren."

"Ik weet dat hij controverse oproept. Bij AZ moest bij zijn aanstelling de site uit de lucht en een paar jaar later stonden er zestigduizend hem toe te juichen. Ik begrijp de emotie, maar weet dat mensen anders over Louis zouden denken als ze hem beter zouden kennen. Ik ken hem goed en heb hem als trainer en mens hoog zitten. Werken met Louis is zwaar, omdat hij altijd top eist. Aan de andere kant is hij een van de meest aimabele mensen die ik ken."