Luis Suarez is groot fan van Luis Suarez: Een echte winnaar, met karakter
"Bovendien: met zo'n naam kan hij niet falen"

Luis Suarez is groot fan van Luis Suarez: "Een echte winnaar, met karakter"

26-11-2014 21:14

De ene Luis Suarez heeft de andere Luis Suarez een steuntje in de rug gegeven. Volgens de 79-jarige Suárez, oud-speler van FC Barcelona, is zijn 52 jaar jongere naamgenoot uit Uruguay een fantastische aanwinst voor de Catalaanse club.

"Luis zou in elke ploeg een sleutelspeler zijn. Hij scoort niet alleen veel, maar is ook een echte winnaar en een jongen met karakter", zei de Spanjaard, die in 1960 werd uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar bij Barça. "Bovendien: met zo'n naam kan hij niet falen."

De Uruguayaanse Suárez maakte dinsdag in de Champions League op bezoek bij Apoel Nicosia zijn eerste doelpunt voor Barcelona. De aanvaller kwam afgelopen zomer voor ruim tachtig miljoen euro over van Liverpool, maar kon eind oktober pas debuteren vanwege de schorsing die hij kreeg vanwege zijn hap in de schouder van Giorgio Chiellini op het WK.

Suárez hikte de afgelopen weken tegen zijn eerste doelpunt aan. Dinsdag kon hij op Cyprus eindelijk juichen. Uiteindelijk won Barça met 0-4, Lionel Messi stal de show met een hattrick.