Groep A: Atlético speelt met Olympiakos, Juventus officieus zeker van overwintering
Afellay van het veld geveegd

26-11-2014 22:35
1

Olympiakos is woensdagavond kapot gespeeld door Atlético Madrid. Ibrahim Afellay begon in de basis bij de Grieken, maar mocht halverwege in de kleedkamer achterblijven. Juventus ging op bezoek in Malmö en boekte een zakelijke overwinning. Daardoor is het vrijwel zeker van de volgende ronde.

Atlético Madrid - Olympiakos
Vanaf het eerste fluitsignaal was Atlético Madrid voor eigen publiek heer en meester. Olympiakos kwam niet aan voetballen toe en gingen daarnaast defensief opzichtig in de fout. Dat zorgde na negen minuten voor het openingsdoelpunt van Raul Garcia. De goalie van de Grieken plaatste de bal zomaar in de voeten van een Madrileen, waarna Garcia zijn naam op het scorebord zette.

Nog voor rust was daar de verdubbeling. Een verdediger zat bij de eerste paal helemaal mis op het moment dat hij een voorzet vanaf links weg wilde werken. Mario Mandzukic was er als de kippen bij om de 2-0 tegen de touwen te werken. De spits nam eveneens het derde en vierde doelpunt voor zijn rekening, waarmee hij zijn hattrick complementeerde. Door de zege gaat Atlético met twaalf punten aan kop in de groepsfase en is het zeker van de volgende ronde.

Malmö FF - Juventus
De koploper van de Italiaanse competitie deed wat het moest doen tegen Malmö. Tegen de nummer laatst van de groepsfase kwam Juventus in de tweede helft tot scoren. Fernando Llorente nam het eerste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. De spits omspeelde de uitkomende doelman en schoof vervolgens koelbloedig raak. Carlos Tevez bepaalde de eindstand op 0-2, waarna Erik Johansson nog met rood moest vertrekken. Juventus staat tweede in de groep met een voorsprong van drie punten op Olympiakos. Het heeft ten opzichte van de Grieken een doelsaldo van plus acht en is daarmee zo goed als zeker van overwintering.