Steunpilaar van Arsenal weer maanden uitgeschakeld na zoveelste blessure
Wilshere staat maanden aan de kant na een enkeloperatie

Steunpilaar van Arsenal weer maanden uitgeschakeld na zoveelste blessure

27-11-2014 15:38
2

Jack Wilshere blijft kwakkelen bij Arsenal. De talentvolle middenvelder heeft de afgelopen jaren bijna meer tijd in het ziekenhuis doorgebracht dan op het veld. Hij is na een operatie ongeveer drie maanden uitgeschakeld.

Wilshere liep afgelopen weekeinde tegen Manchester United (1-2 nederlaag) in het eigen Emirates Stadium een enkelblessure op. Na een gesprek met een specialist bleek een operatie nodig. Wilshere is donderdagmiddag succesvol geopereerd en zal ongeveer drie maanden uit de roulatie zijn. Dit meldt Arsenal op de eigen website. Coach Arsène Wenger vreesde al voor een lange absentie van zijn middenvelder.

De international van Engeland zal de komende tijd met het medische team van The Gunners aan zijn herstel gaan werken. De 22-jarige speler kampte in het verleden vaker met blessures en de nieuwe blessure zal dan ook een klap zijn voor Wilshere. Arsenal wenst haar speler op de website een snel herstel en hoopt hem snel weer op het veld te zien. Het uitvallen van Wilshere zal Arsenal-manager Arsène Wenger slecht uitkomen. De Londenaren zijn niet in grootse vorm en staan slechts achtste in de Premier League. Woensdagavond werd wel met 2-0 van Borussia Dortmund gewonnen. Arsenal heeft zich daardoor geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League.