Neville betreurt keuze Liverpool: Sanchez was de perfecte vervanger van Suarez
Neville denkt dat Liverpool er goed aan had gedaan Sanchez binnen te halen

Neville betreurt keuze Liverpool: "Sanchez was de perfecte vervanger van Suarez"

27-11-2014 15:57
1

Gary Neville vindt dat Alexis Sanchez de vervanger had moeten worden van Luis Suarez bij Liverpool. De Chileen maakte afgelopen zomer de overstap van FC Barcelona naar Arsenal.

Suarez scoorde afgelopen seizoen 31 keer in de Premier League en vertrok voor meer dan tachtig miljoen euro naar Spanje. Sindsdien heeft het Liverpool van coach Brendan Rodgers veel moeite het net te vinden, ook omdat Daniel Sturridge al maanden geblesseerd is. Sanchez is dit seizoen op dreef bij Arsenal en was volgens Neville de perfecte vervanger van Suarez geweest. De Chileen scoorde al acht keer in de Premier League en driemaal in de Champions League. "Sanchez zou de ideale vervanger van Suarez zijn geweest", zegt Neville tegen Sky Sports.

"Doelpunten, vastberadenheid, het zetten van druk voorin en de boel opjagen als je de bal verliest", noemt Neville kwaliteiten die zowel Suarez als Sanchez bezitten. "Dat is alles wat Liverpool wilde ter vervanging van Suarez. Natuurlijk scoort Sanchez niet zoveel, maar toch denk ik dat hij de perfecte speler voor ze zou zijn geweest." De oud-speler van Manchester United zegt het jammer te vinden dat Liverpool niet koos voor Sanchez. In plaats daarvan trok Rodgers Rickie Lambert en Mario Balotelli aan, twee spitsen die nog geen indruk maakten. "Het is jammer voor Liverpool, maar natuurlijk een grote plus voor Arsenal dat ze Sanchez hebben binnengehaald."