De Boer: 'Ben ik niet blij mee, had liever PSV op zondag zien spelen'
Amsterdammers zondag op bezoek in Den Haag

De Boer: 'Ben ik niet blij mee, had liever PSV op zondag zien spelen'

28-11-2014 13:40
4

Frank de Boer verwacht zondag een zeer lastige wedstrijd tegen ADO Den Haag. Ajax wil zich herstellen na het onnodige verlies tegen Paris Saint-Germain.

De Amsterdammers zijn, op Nicolai Boilesen na, fit uit de strijd in Parijs gekomen. Nick Viergever zal de Deen vervangen als linksback, erkende De Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje. De omstandigheden in Den Haag zullen volledig anders zijn, verwacht De Boer. "Allereerst speel je op kunstgras, dat is al anders. Ik denk dat dit een veel moeilijkere wedstrijd wordt dan tegen PSG, daar ben ik van overtuigd."

"Zij gaan ons niet de tijd en ruimte gunnen die we tegen PSG wél kregen. En dan heb je de sfeer en de ambiance. Ik las alweer dat het de wedstrijd van het jaar is daar. Dat is volgens mij bij elke club zo die tegen Ajax speelt. Je weet dus wat je te wachten staat", aldus de trainer, die koploper kan worden met Ajax omdat PSV pas dinsdag speelt. "Het is altijd leuk als je even aan kop staat. Dat is natuurlijk wel de bedoeling zondag, dat we de druk op PSV houden. Dan kun je in een zetel naar die wedstrijd op dinsdag kijken (PSV-Feyenoord, red.)."

De Boer had liever gezien dat de topper in het Philips Stadion gewoon op zondag gespeeld zou worden. "Want PSV heeft nu meer dagen rust. Natuurlijk ben je daar niet blij mee. Anderzijds, ik vind het wel terecht dat het is uitgesteld. Want iedereen moet gelijk behandeld worden. Maar ik had liever gehad dat ze zondag zouden spelen."

Richting de wedstrijd tegen ADO wil De Boer vooral dat zijn spelers beseffen waar het om gaat: doelpunten voorkomen en doelpunten maken. Dat ontbrak er in zijn ogen aan in Parijs. "Het ging fout bij de simpelste passes. De tegenstander forceerde dat niet, maar dat deden we zelf. Daar ben ik het meest gefrustreerd en teleurgesteld door. We hebben erover gesproken met de spelers en die erkennen dat ook wel. Ik zei vanochtend ook tegen ze: ik kan er nog steeds kwaad om worden."