Van Gaal spreekt Blind toe: Hij moet harder trainen dan een fitte speler
Falcao en Rojo mogelijk dit weekeinde al inzetbaar

Van Gaal spreekt Blind toe: "Hij moet harder trainen dan een fitte speler"

28-11-2014 14:27

Louis van Gaal ziet de ziekenboeg van Manchester United beetje bij beetje leegstromen. Mogelijk kan hij zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Hull City weer beschikken over een tweetal spelers.

Radamel Falcao en Marcos Rojo stonden enige tijd aan de kant met blessures, maar maken goede stappen in hun herstel. Een basisplaats lijken de twee niet te krijgen. "Ik wacht de laatste training van vanmiddag nog af", citeert Voetbal International de keuzeheer, die Luke Shaw vanwege een enkelblessure moet missen. "Hij heeft geen ernstige schade opgelopen, maar we zijn hem wel een paar weken kwijt."

Ook Daley Blind bivakkeert in de ziekenboeg van Manchester United. De middenvelder raakte geblesseerd tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland. "Ik heb hem vorige week een paar dagen vrij gegeven. Maandag is hij teruggekomen. Hij traint nu weer elke dag. Dat is logisch, want een geblesseerde speler moet harder trainen dan een fitte speler", doceert Van Gaal.

Manchester United staat op dit moment vierde in de Premier League, mede door de overwinning van vorige week op Arsenal. "Daar ben ik blij mee. Aan het einde van het seizoen moeten we op zijn minst vierde staan", besluit Van Gaal vrijdag op zijn wekelijkse perspraatje.