Ajax op rapport: Kishna op dreef; twee verdedigers vallen uit de toon
Amsterdammers winnen van APOEL

11-12-2014 02:33
14

Ajax stelde woensdagavond overwintering in Europa probleemloos veilig. De Amsterdammers wonnen met 4-0 van het matige APOEL Nicosia. VoetbalPrimeur zat op de perstribune en maakt rapport op.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Jasper Cillessen – 6: Wat kun je op zo'n avond doen als keeper? Kreeg amper een bal. De ballen die hij kreeg, werden simpel gevangen.

Ricardo van Rhijn – 5: Ja, Ajax hield de nul, maar heeft dan elke verdediger goed gespeeld? Nee. Van Rhijn produceerde de ene na de andere zwakke voorzet. Het was niet zijn avond.

Joël Veltman – 7: De boomlange Cillian Sheridan kreeg geen goede bal, maar áls hij dan een keer in balbezit was, zat Veltman er kort op. Liet na om de 4-0 binnen te koppen.

Niklas Moisander – 6,5: Is niet in de problemen gebracht. Was voor rust ontzettend vaak aan de bal, maar vond het net als zijn ploeggenoten moeilijk een oplossing te vinden. Je ziet zelfs in dit soort wedstrijden dat de vorm er niet is bij hem.

Nick Viergever – 5,5: Viergever is waarschijnlijk een betere verdediger dan Boilesen, maar aanvallend is het andersom. Het gaat vaak te snel voor Viergever, die overigens ook geen gekke dingen deed. Een studenten-tien (5,5) dus voor Nick!

Thulani Serero – 7: Prima wedstrijd. Begint steeds meer te wennen aan zijn rol op 'zes'. De Zuid-Afrikaan is een belangrijke speler aan het worden voor Ajax.

Davy Klaassen – 7,5: Klaassen haalde 'gewoon' zijn niveau. En dat ligt momenteel hoog. Kopte op wilskracht de derde Ajax-goal binnen en bereidde de vierde treffer goed voor.

Lucas Andersen – 6: Was tegen Willem II de man van de wedstrijd, maar kon zich woensdagavond niet onderscheiden. Werd in de tweede helft gewisseld. Na een paar goede wedstrijden kan dit een keer gebeuren.

Lasse Schöne – 7,5: Hoe vaak is het wel niet gebeurd dat je denkt: Schöne zit niet in de wedstrijd en dat hij even later een belangrijk doelpunt scoorde? Woensdagavond was het weer zover. Hij blijft ontzettend belangrijk. Maar wat moet De Boer als Kishna én El Ghazi fit zijn? Waar gaat Schöne dan spelen?

Arek Milik – 7: Milik maakte er één, maar dat hadden er drie moeten zijn. Miste in de eerste helft een opgelegde kans en deed dat na rust ook. Legde bij dat laatste moment uiteindelijk nog goed af op Schöne. Hij heeft een geweldig linkerbeen, maar met rechts kan hij niets. Beetje training kan geen kwaad, Arek!

Ricardo Kishna - 8: De uitblinker van de avond. In de eerste helft zat er eigenlijk maar één Ajacied in de wedstrijd en dat was Kishna. Zijn voorzetten waren zonder uitzondering gevaarlijk. Hij lijkt zijn plekje echt veilig te stellen. De voorbereiding op de goal van Klaassen was prachtig.