Ajax verrast KNVB: We gaan met Ajax in contact treden waarom dit is gebeurd
"We hechten een grote waarde aan de doellijntechnologie"

Ajax verrast KNVB: "We gaan met Ajax in contact treden waarom dit is gebeurd"

14-12-2014 21:41
8

Ajax heeft zondag tegen de afspraken in gebruikgemaakt van een nieuwe bal. Dat zorgde ervoor dat er tegen FC Utrecht geen gebruik kon worden gemaakt van doellijntechnologie en daar baalt de KNVB van.

Een nieuwe bal moet eerst 'ingelezen' worden, voordat het systeem gebruikt kan worden, en dat was met de Conext15 nog niet gebeurd. De Amsterdammers hadden daarom met de voetbalbond afgesproken dat de bal nog niet gebruikt zou worden.

"Ajax heeft de KNVB laten weten pas in het nieuwe jaar met een nieuwe bal te gaan spelen", verklaart een woordvoerder van de KNVB tegen het Algemeen Dagblad. "We gaan met Ajax in contact treden waarom dit nu al is gebeurd. We hechten een grote waarde aan de doellijntechnologie."

Ajax laat in een reactie weten dat men inderdaad een fout heeft gemaakt. 'Een intern misverstand', erkent men in Amsterdam. Het HawkEye-systeem wordt sinds augustus in de Arena gehanteerd, twee keer werd de scheidsrechter op zijn horloge over een situatie voor het doel geïnformeerd. Vanaf komende week verhuist het systeem naar De Kuip.