Drama voor 'PEC-groentje': seizoen ten einde na succesvol debuut in Tilburg
'Eerst moet zijn knie tot volledige rust komen'

Drama voor 'PEC-groentje': seizoen ten einde na succesvol debuut in Tilburg

17-12-2014 18:35
6

Max de Boom is in een tijdsbestek van amper twee dagen van de hemel in de hel beland. Het talent van PEC Zwolle heeft zijn voorste kruisband afgescheurd, zo meldt de club woensdag.

De Boom raakte maandag op de training geblesseerd en onderging twee dagen later een MRI-scan. Die bevestigde wat de Zwollenaren al vreesden: het achttienjarige talent heeft de voorste kruisband in zijn knie gescheurd. PEC Zwolle verwacht De Boom zeker tien maanden kwijt te zijn.

'Eerst moet zijn knie tot volledige rust komen, waarna hij wordt geopereerd', klinkt het. De Boom komt dit seizoen in ieder geval niet meer in actie voor de ploeg van trainer Ron Jans.

De blessure voor De Boom is dramatisch, omdat hij juist zaterdag zijn debuut had gemaakt voor de Zwollenaren. Hij viel bij het begin van de tweede helft in en gaf een kwartier voor tijd de voorzet waaruit Tomas Necid het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Willem II binnenkopte. De aanvaller zou aanvankelijk meegaan op het winterse trainingskamp van PEC.