Spelers reageren positief op dubbele transfer: We zijn ambitieus, zij weten dat
"Wij moeten zorgen dat ze ons niet verrassen"

Spelers reageren positief op dubbele transfer: "We zijn ambitieus, zij weten dat"

19-12-2014 17:04

FC Groningen heeft in de aanloop naar de winterse transferperiode al een belangrijke slag geslagen. Simon Tibbling werd aangetrokken en de komst van Albert Rusnák staat naar verluidt ook vast. De spelersgroep heeft daar positief op gereageerd.

Volgens Erwin van de Looi is er binnen de selectie wel over de komst van Tibbling en Rusnák gesproken. "Wij zijn ambitieus, en daar hoort concurrentie bij. Zó kun je naar grote hoogtes gestuwd worden, en de spelers weten dat", zei de oefenmeester, geciteerd door FCG Online

De noorderlingen sluiten 2014 nog zonder de twee nieuwe middenvelders af met een bezoek aan FC Dordrecht. "Wij moeten zorgen dat ze ons niet verrassen. Wij moeten goed aan de bal zijn en de vrije man vinden. We moeten zaterdag weer top zijn, Dordrecht is een niet te onderschatten tegenstander. Voor ons is niks te onderschatten. Zo hebben we ook de wedstrijd tegen Volendam (3-0, red.) benaderd."

Van de Looi kan niet beschikken over Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Hans Hateboer. Nick van der Velden is na zijn goede invalbeurt van woensdag ook inzetbaar, maar een basisplaats komt voor hem nog te vroeg. Over de opstelling is nog niets naar de spelers gecommuniceerd.

Loting
FC Groningen schaarde zich tegen Volendam bij de laatste acht in het bekertoernooi en in de kwartfinale is Vitesse de tegenstander. Van de Looi is tevreden, vooral omdat de wedstrijd in de Euroborg wordt gespeeld.

"We moeten zien dat we die wedstrijd winnen, en dat kan ook gewoon. Vitesse heeft wel een goede ploeg, en als wij niet goed zijn, dan wordt je van het kastje naar de muur gestuurd, dat zag je gisteren wel", doelt Van de Looi op de 0-4 tegen Ajax. "Ze speelden uitstekend, maar waren niet beter dan ze tegen ons speelden (1-1, red.)."