Bijzonder duel voor Ajax-huurling: Wij hopen dat hij straks vast voor ons speelt
"Dan heb je altijd die discussie"

Bijzonder duel voor Ajax-huurling: "Wij hopen dat hij straks vast voor ons speelt"

20-12-2014 10:10

Bas Kuipers maakt dit seizoen zijn eerste stappen in de Eredivisie. De linksback doet dat bij Excelsior, dat hem huurt van Ajax. Zondag staan die twee clubs tegenover elkaar.

Kuipers speelt op Woudestein voor het eerst tégen Ajax, de club waarvoor hij al sinds 2001 actief is. De verdediger zag de Amsterdammers donderdag keihard onderuit gaan tegen Vitesse. "Dan heb je altijd die discussie", weet Kuipers. "De één zegt dat zo'n nederlaag goed voor ons is, omdat Ajax een tikje heeft gehad. Volgens de ander maakt het revanchegevoelens los. Ik weet het niet. Maar wij hebben het goede gevoel na twee dikke nederlagen in elk geval terug."

De jongeling had het enkele weken geleden met Jens Toornstra. Zondag is Lasse Schöne waarschijnlijk zijn tegenstander. "Tegen Feyenoord leek dit erg, omdat ze snel op 0-3 kwamen. Maar bij 0-0 is het anders. We moeten de goals nu gewoon niet zo gemakkelijk weggeven", aldus Kuipers, die zal hopen dat hij zich kan bewijzen. In dat geval gaat Ajax de optie in zijn contract wellicht lichten. "Maar wij hopen dat hij volgend jaar vast voor ons speelt", zegt Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen.