Zivkovic sluit 2014 af met doelpunt: Ik wen steeds meer aan het spel van Ajax
Tiener dolblij met eerste Eredivisie-treffer namens de landskampioen

Zivkovic sluit 2014 af met doelpunt: "Ik wen steeds meer aan het spel van Ajax"

21-12-2014 18:04

\Richairo Zivkovic beleefde een tegenvallende start van het seizoen en kreeg te maken met een kritische buitenwacht. Inmiddels lijkt de talentvolle aanvaller de weg naar boven te hebben geslagen en zondag maakte hij zelfs zijn eerste competitiedoelpunt voor Ajax 1, uit bij Excelsior (0-2).

Als invaller gooide Zivkovic de wedstrijd op slot. "Ik ben er erg blij mee dat ik nu in het eerste mijn kans heb gekregen door de blessure van Sigthórsson en dat ik belangrijk kon zijn voor het team. Eindelijk heb ik weer gescoord op het hoogste niveau", zo liet de tiener weten tegenover de camera van de NOS.

Zivkovic beaamt dat er sprake is van een stijgende lijn. "Ik moest in de Jupiler League spelen om sterker te worden en me te ontwikkelen. In het begin had ik het wel moeilijk hier. Maar ik wen steeds meer aan het spel van Ajax. Ik heb op alle vlakken stappen gemaakt bij Jong Ajax. Uiteindelijk hoop ik dat in de tweede seizoenshelft meer stappen te maken, zodat ik er volgend seizoen klaar voor ben."

Volgens de oud-aanvaller van FC Groningen moet er dit seizoen nog het nodige gebeuren. "Daar moet ik nog meer stappen voor maken."