Flink wat buitenlandse scouts naar De Kuip: De club heeft weer geld in het laatje
"Dan is het begrijpelijk dat Feyenoord ook kwaliteit van buiten haalt"

Flink wat buitenlandse scouts naar De Kuip: "De club heeft weer geld in het laatje"

17-01-2015 08:00
1

Bij Feyenoord is de belangstelling voor de tweede seizoenshelft enorm. Niet alleen bij de fans leeft het, ook scouts van buitenlandse clubs weten de weg naar De Kuip weer te vinden. Voor de duels met FC Twente en Ajax zijn flink wat aanvragen gedaan, meldt De Telegraaf.

Eén van de spelers die bekeken gaat worden is ongetwijfeld Sven van Beek. De pas twintigjarige verdediger heeft zich na het vertrek van Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi stormachtig ontwikkeld. Hij schuurt tegen het Nederlands elftal aan en kan straks zomaar de volgende defensieve kracht zijn die voor een miljoenenbedrag naar het buitenland verkast.

Intussen kan Feyenoord zich ook weer versterken en is de onderlinge concurrentie toegenomen. Niet iedereen is daar blij mee, maar volgens Van Beek kan de concurrentie niet groot genoeg zijn. "De club heeft weer geld in het laatje. Dan is het begrijpelijk dat Feyenoord ook kwaliteit van buiten haalt. Maar uiteindelijk spelen toch de besten", zegt hij in de ochtendkrant.

Van Beek leerde vorig jaar al veel van Ronald Koeman. "Ik vond het mooi dat hij bij de beste club van de wereld (Barcelona) alles won wat er te winnen viel en dat hij op dezelfde positie stond als ik. Het moment waarop ik op een dag in januari voor het eerst bij het eerste het trainingsveld opkwam, hij daar stond en ook nog tegen mij begon te praten, vond ik geweldig", aldus het talent.