Stoom komt uit de oren bij PSV-aanvaller: 'Iedereen heeft gefaald, schandalig dit'
"Ik vind dat wij kwaliteit genoeg op het veld hadden staan om te winnen"

Stoom komt uit de oren bij PSV-aanvaller: 'Iedereen heeft gefaald, schandalig dit'

21-01-2015 08:20
7

PSV beleefde dinsdag een uiterst pijnlijke avond in het Parkstad Limburg Stadion. In de achtste finale van de KNVB beker verloren de Eindhovenaren na verlenging met 3-2 van Roda JC Kerkrade, wat tot frustratie leidde bij Luuk de Jong.

De voorhoedespeler nam beide doelpunten van de koploper van de Eredivisie voor zijn rekening, maar kon daar na afloop niet tevreden mee zijn. "Nee, klopt. Ik sta hier echt met een klotengevoel. Winnen is belangrijker dan doelpunten maken. Na de 1-0 begonnen was pas een beetje te voetballen, maar dat zakt dan langzaam weg na die gelijkmaker. Het leek wel of we dachten dat we hier op vijf procent konden winnen. Schandalig dit."

"Dat we nu uitgeschakeld zijn, ligt niet aan de jongens die normaal gesproken niet spelen. Zij weten ook wat ze moeten doen en laten dat ook zien op de training. Ik vind dat wij kwaliteit genoeg op het veld hadden staan om te winnen", gaat de oud-spits van FC Twente verder tegenover Metro. "Het ligt aan de instelling en dat moeten we onszelf erg kwalijk nemen. Iedereen heeft gefaald."

"Dit had net zo goed in de competitie kunnen gebeuren. Tegen Vitesse was ook een lastige wedstrijd, maar zie je wel iedereen keihard knokken voor het team en zijn taken uitvoeren. Ik hoop dat we hiervan hebben geleerd en dat het niet nog eens gebeurt, anders verlies je van iedereen."