Feyenoord moet zware mentale druk op Vermeer wegnemen: Het raakt je altijd
"Geloof me, als een supportersschare je uitfluit of toejuicht, dat doet iets met je"

Feyenoord moet zware mentale druk op Vermeer wegnemen: "Het raakt je altijd"

23-01-2015 09:46
13

Kenneth Vermeer wordt alom geprezen voor zijn prestaties in dienst van Feyenoord. Door zijn spraakmakende transfer van Ajax naar de Rotterdammers staan in aanloop naar De Klassieker natuurlijk alle spotlights op hem gericht. Ook Stanley Menzo, oud-keeper van Ajax, doet zijn zegje.

Evenals Joop Hiele, voormalig doelman van Feyenoord, vindt Menzo dat Vermeer moet terugkeren in Oranje. En dat komt met name door zijn goede keeperswerk bij Feyenoord. Menzo vindt dat Feyenoord beter opbouwt sinds de komst van Vermeer. "Er is rust gekomen in de verdediging. Met zijn spel, vooral in balbezit, brengt Kenneth rust bij de jonge jongens in de defensie", zegt de oud-doelman van Ajax in De Telegraaf.

In 1994 maakte Menzo een soortgelijke stap: van Ajax naar PSV. Ook die transfer lag gevoelig. "En van Ajax naar Feyenoord ligt nóg gevoeliger! Je ligt meteen onder een vergrootglas. Het eerste half jaar lukte het mij niet om de aanhang van PSV achter mij te krijgen, omdat het elftal zoekende was. Kenneth is dat bij Feyenoord wel gelukt. Feyenoord was begin dit seizoen ook zoekende, met zijn komst werden de puntjes op de i gezet."

Menzo kijkt zondag tijdens De Klassieker vooral naar de ontvangst voor Vermeer in de ArenA. De keeper zal onder zware mentale druk staan, denkt Menzo: "Het raakt je altijd. Geloof me, als een supportersschare je uitfluit of toejuicht, dat doet iets met je. Het is ook afhankelijk van je ploeg. Als Feyenoord in de ArenA de pannen van het dak speelt, maakt het elftal het voor Kenneth ook makkelijker."