'Go and get De Boer': Zijn visie is van grote klasse, hij past perfect bij ons
"Ze moeten echt gaan proberen hem over te halen hun nieuwe coach te worden"

'Go and get De Boer': "Zijn visie is van grote klasse, hij past perfect bij ons"

24-01-2015 10:43

De naam van Frank de Boer circuleert nadrukkelijk rond bij Newcastle United. Peter Lovenkrands, oud-speler van de Magpies, is een groot voorstander van de komst van de Ajax-coach. 'Get Frank de Boer', is zijn boodschap voor de clubleiding.

"Ik heb altijd al gezegd dat Newcastle United voor De Boer moet gaan", trapt Lovenkrands af. Inmiddels is ook in Engeland het bericht aangekomen dat de oefenmeester niet bij voorbaat nee zou zeggen. "Maar daarvoor zei ik al: go and get him. De Boer is de man die je moet hebben."

"Ik ken Frank en zijn broer Ronald en de manier waarop zij werken", vervolgt de 34-jarige Deen. "Ik spreek Ronald morgen op een eredienst van Fernando Ricksen. Dan zal ik ook over Frank praten. Ik speelde met Frank bij Glasgow Rangers in Schotland. Daar was hij een echte leider, ook al was hij er maar een half seizoen. Hij was ongelooflijk en coachend toen al erg goed."

"Hij doet het bij Ajax echt fantastisch. Ze zijn een Champions League-waardige club en hij heeft erg talentvolle spelers de kans gegeven. Zijn voetbalvisie is van grote klasse. Hij past perfect bij Newcastle", stelt Lovenkrands zonder twijfel.

"Als club heb je iemand nodig die goed is in het doorschuiven van jonge spelers. Dat is de manier van werken bij Ajax en de talenten houden daarvan. Bij Ajax produceren ze al tientallen jaren enorme talenten. Ik denk daarom dat hij geweldig bij Newcastle past. Ze moeten echt gaan proberen hem over te halen hun nieuwe coach te worden, ondanks het feit dat Ajax een Champions League-club is en De Boer hoog aangeschreven staat."