Ik gunde het mijn maat Jans, maar nu willen wij de beker ook winnen
SC Cambuur en PEC Zwolle strijden om ticket voor halve finale

"Ik gunde het mijn maat Jans, maar nu willen wij de beker ook winnen"

25-01-2015 09:14
11

Trainer Henk de Jong wil met SC Cambuur dolgraag de historische bekerstunt van PEC Zwolle herhalen. Uitgerekend de bekerwinnaar van vorig jaar is dinsdag de tegenstander van de club uit Leeuwarden in de kwartfinale. 

"Die wedstrijd is voor ons van levensbelang", zei De Jong zaterdag na de competitienederlaag tegen koploper PSV (1-2). "Kijk toch eens wat de bekerwinst van PEC Zwolle heeft betekend voor die club. Zwolle is omhoog geschoten. Dat willen wij ook."

De markante trainer van Cambuur heeft zijn zinnen gezet op de KNVB-beker. De Jong hield daarom tegen PSV uit voorzorg zijn blessuregevoelige aanvaller Daniël de Ridder lange tijd op de bank, om hem te sparen voor de bekerkraker tegen PEC.

"Zwolle had vorig jaar een gelukkige loting en speelde geweldig in de finale tegen Ajax. Ik gunde dat mijn maat Ron Jans, maar nu willen wij de beker ook winnen. Vorig jaar pakte Zwolle in de competitie één puntje meer dan wij, maar niemand praatte daar over. Het ging allemaal om die prijs. Dat is een voorbeeld voor ons."