Ajax-tweetal somber na Klassieker: Het werd te druk om te voetballen
Landskampioen ontsnapt met doelpuntloos gelijkspel

Ajax-tweetal somber na Klassieker: "Het werd te druk om te voetballen"

25-01-2015 19:20
29

Ajax ontsnapte zondagmiddag aan een thuisnederlaag door toedoen van aartsrivaal Feyenoord. Het 0-0 gelijkspel was gezien het spelbeeld een winstpunt, maar een positief gevoel leverde dat niet op.

"Ik sta hier niet echt met een goed gevoel. We hebben ook niet echt goed gespeeld", zegt rechtsback Ricardo van Rhijn op de Ajax-site. "We begonnen wel met goede intenties, maar uiteindelijk lukt het dan niet om die lijn door te trekken. Ik denk ook dat we te veel naar binnen speelden, waardoor het te druk werd om te voetballen. Daardoor zijn we ook nauwelijks toegekomen aan een goede opbouw."

Schöne
Teamgenoot Lasse Schöne betreurde het spel van de landskampioen eveneens. "Het was geen beste wedstrijd van onze kant, op de eerste tien en laatste tien minuten na. Daar tussenin zakte het weg. Geen idee waarom. We werkten hard, deden ons best, maar het was niet goed genoeg vandaag."

Volgens de Deen is het te makkelijk om de afwezigheid van Davy Klaassen als oorzaak te noemen. "Davy is een heel belangrijke speler voor ons. Natuurlijk mis je zo iemand dan. Riechedly (Bazoer, red.) heeft het daarentegen ook goed gedaan. Daar lag het vandaag niet aan."