Doelpuntloze Klassieker krijgt mogelijk vervelend staartje voor Kazim-Richards
Onderzoek naar actie van Kazim?

26-01-2015 07:50
78

De wedstrijd van zondag tussen Ajax en Feyenoord krijgt mogelijk een vervelend staartje voor Colin Kazim-Richards. De aanvaller deelde tijdens de wedstrijd een tik uit aan Niklas Moisander.

Tijdens de Klassieker, die overigens in 0-0 eindigde, had Kazim-Richards het niet alleen aan de stok met doelman Jasper Cillessen. Na ruim twintig minuten zette de spits namelijk opzichtig zijn arm in het gezicht van Moisander. De Telegraaf schrijft maandag dat de aanklager betaald voetbal mogelijk een onderzoek start. De kans is volgens het dagblad groot dat er op basis van tv-beelden wordt overgegaan tot actie.

Scheidsrechter Bas Nijhuis liet niet alleen het voorval tussen Kazim-Richards en Moisander onbestraft. In de tweede helft was Jean-Paul Boëtius op weg naar de openingstreffer, maar hij werd onderweg licht vastgepakt door Ricardo van Rhijn. De verdediger van Ajax kreeg vervolgens geen rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Van Rhijn hoeft overigens niet te rekenen op een onderzoek.