Komst De Boer naar Newcastle wordt met overweldigend gejuich ontvangen
Overgrote meerderheid wil Ajax-coach als nieuwe manager

Komst De Boer naar Newcastle wordt met overweldigend gejuich ontvangen

26-01-2015 11:57
8

Een overweldigende meerderheid van de Newcastle United-fans ziet Ajax-trainer Frank de Boer graag naar de Tyneside komen. De Nederlander is de grote favoriet onder de achterban, blijkt uit een poll op de website van The Chronicle.

Newcastle United zit zonder vaste manager na het vertrek van Alan Pardew naar Crystal Palace. De Boer is sinds december 2010 de coach van Ajax en liet al diverse keren doorschemeren dat de stap naar het buitenland lonkt. Die stap komt mogelijk na dit seizoen al, want tussentijds wil de voormalig verdediger niet vertrekken.

Wedden

Meer odds

De Boer zei vorige week dat hij open staat voor een toenadering van Newcastle United. Bij de fans van The Magpies zou zijn komst met gejuich ontvangen worden. Na meer dan vijftienhonderd stemmen op de website ChronicleLive heeft 96 procent op 'ja' geklikt, op de vraag 'Zie jij Frank de Boer graag coach van Newcastle United worden?'. 

Newcastle United is ook zonder De Boer al Nederlands getint. Bij de huidige nummer elf van de Premier League staan de oud-Ajacieden Vurnon Anita en Siem de Jong onder contract. Ook internationals Daryl Janmaat en Tim Krul verdedigen de kleuren van de club.