De Tien: spelers die er dit jaar mee kunnen stoppen

De Tien: spelers die er dit jaar mee kunnen stoppen

27-01-2015 10:10

Voetballers komen en gaan. Dat is een inkopper, maar zo is het wel. Ook aan het einde van dit seizoen zijn er voetballers die mogelijk afscheid nemen van het hoogste podium. Vandaag een overzicht van tien spelers die in 2015 mogelijk hun voetbalschoenen aan de wilgen hangen. 

Alessandro Del Piero (Delhi Dynamos)
Alessandro Del Piero (40) speelt momenteel nog bij het Indiase Delhi Dynamos. Toch kennen wij Del Piero als dé man van Juventus en doen verhalen de ronde dat de Italiaan vanaf volgend seizoen ook een bestuursfunctie bij de club kan gaan invullen.

 

Esteban Cambiasso (Leicester City)
Denkend aan Esteban Cambiasso (34), zien wij de legende en captain van Internazionale, die geweldige middenvelder. Cambiasso komt nu, verrassend genoeg, uit voor Leicester City waar hij een contract tekende voor slechts een jaar. Een laatste jaar vertoeven in de Premier League? 

Didier Drogba (Chelsea)
Vorig seizoen keerde Didier Drogba (36) terug bij zijn oude liefde Chelsea. Geruchten gaan alle langer de ronde dat de Ivoriaan aan het einde van dit seizoen stopt en dat de spits mogelijk als (jeugd)trainer van The Blues zijn loopbaan vervolgt.

Miroslav Klose (SS Lazio)
Na een geweldig WK met Duitsland lijkt de spits Miroslav Klose (36) aan het einde van dit seizoen ook definitief afscheid te nemen van het clubvoetbal. De ex-international komt nu nog uit voor Lazio. 

Dimitar Berbatov (AS Monaco)
Alhoewel Dimitar Berbatov (33) in goeden doen is bij AS Monaco, beginnen langzaamaan ook de jaren te tellen. De Franse club bezit momenteel de vijfde plaats in de Ligue 1, met negen punten achterstand op koploper Olympique Lyon. Voor Berbatov zou deze eindplaats, gezien ook zijn leeftijd, een reden kunnen zijn om aan het einde van dit seizoen te stoppen.

Nicolas Anelka (transfervrij)
De Fransman Nicolas Anelka (35) kennen wij grotendeels als de man die vele voetbalclubs heeft versleten. Momenteel zit Anelka zonder club en zou het zomaar kunnen zijn dat hij binnenkort aankondigt om te stoppen.

Rio Ferdinand
Rio Ferdinand (36) speelt bij lange na niet elke wedstrijd bij Queens Park Rangers. Gezien zijn huidige leeftijd zou dit mogelijk een reden kunnen zijn voor Ferdinand, die eerder uitkwam voor Manchester United, om in 2015 definitief afscheid te nemen.

Antonio Di Natale (Udinese Calcio)
Elk seizoen gaan er verhalen de ronde dat Antonio Di Natale (37) binnenkort zijn voetbalschoenen aan de wilgen zal hangen. De spits wordt nog in verband gebracht met clubs in Amerika en Australië, maar wellicht dat de Italiaan na dit seizoen toch besluit om te gaan stoppen.

Xavi (FC Barcelona)
De Spaanse 'architect' Xavi (35) lijkt steeds meer de tweede viool te spelen bij FC Barcelona. Eerder werd de middenvelder al in verband gebracht met een vertrek richting Qatar. Xavi zou zelf te kennen hebben gegeven binnenkort graag afscheid te nemen van het professionele voetbal.

Francesco Totti (AS Roma)
Hij is het clubicoon van AS Roma, oftewel Francesco Totti (38). Aangezien de Italiaanse club plannen heeft om het elftal te gaan verjongen, lijkt het aannemelijk dat ook Totti in 2015 plaats moet gaan maken.