'Wedstrijd van de gekte': De scheids durfde niet nóg een rode kaart te trekken
"Als je een penalty verzint en er daarna één over het hoofd ziet, dan vertrouwen de spelers je niet meer"

'Wedstrijd van de gekte': "De scheids durfde niet nóg een rode kaart te trekken"

29-01-2015 13:33
1

Het Copa del Rey-duel tussen Atlético Madrid en FC Barcelona heeft veel stof doen opwaaien in Spanje. De return in de kwartfinale liep volledig uit de hand. Atlético-middenvelder Arda Turan spande de kroon door zijn schoen naar de grensrechter te gooien. 

De arbiter was voor een groot deel debet aan het ontsporen van de wedstrijd, die in 2-3 voor Barça eindigde. "De scheidsrechter had een enorme invloed op deze waanzin", zegt NOS-correspondent Edwin Winkels. "Als je een penalty verzint en er daarna één over het hoofd ziet, waaruit Barcelona de 3-2 scoort, dan vertrouwen de spelers je niet meer."

Kaartenregen
Het regende kaarten woensdagavond, met name voor de thuisploeg. Barcelona zag drie keer geel, maar Atlético liefst tien keer. Voor Gabi en Mario Suarez eindigde het duel voortijdig dankzij tweemaal geel. Daarnaast had Arda Turan ook eerder kunnen douchen, omdat hij zijn schoen in de richting van de grensrechter gooide.

"Turan had rood moeten krijgen. Dat was belachelijk natuurlijk", oordeelt Winkels. "De scheidsrechter durfde hier niet nóg een rode kaart te trekken, maar daarmee werd hij nog ongeloofwaardiger. Maar misschien was het omdat Turan zijn schoen wel erg ruim over het hoofd van die grensrechter gooide..."

Simeone
Maar er waren meer oorzaken voor alle incidenten op het veld. Winkels wil de schuld niet volledig in de schoenen van leidsman Jesús Gil schuiven. "Hun coach, Diego Simeone, zet ze iedere wedstrijd op scherp. Vol adreline. Dit krijg je dan als het een keer fout gaat", is hij van mening. Daarnaast irriteerde Barcelona de tegenstander. "Neymar werd hard aangepakt en gaat meteen klagen bij de scheidsrechter. Dat vinden ze bij Atlético niet leuk. Maar goed, Messi doet dat niet en hij werd ook keer op keer op de enkels geraakt."

De kranten in Spanje waren donderdag eensgezind in hun oordeel over de wedstrijd. De media waren vol verbazing over wat er binnen de lijnen allemaal plaatsvond. Marca kopte 'Ze zijn gek geworden' en AS opende met 'Wedstrijd van de gekte'.