'Southampton heeft geld binnen, Feyenoord kan belletje verwachten'
Rotterdammers raken mogelijk nog speler kwijt in slotdagen transfermarkt

'Southampton heeft geld binnen, Feyenoord kan belletje verwachten'

29-01-2015 14:02
4

De transfermarkt is nog slechts een paar dagen open, maar mogelijk verliest Feyenoord Tonny Vilhena nog. Southampton lijkt eindelijk het geld beschikbaar te hebben om de middenvelder over te nemen.

Vilhena wordt al langer gevolgd door de Engelse werkgever van trainer Ronald Koeman. Om de overgang te bekostigen moest echter eerst een andere speler verkocht worden. Dat lijkt nu te gaan gebeuren. Volgens Sky Sports-journalist Jim White staat middenvelder Jack Cork op het punt aan Swansea City verkocht te worden.

Met het inkomende geld kan Southampton contact zoeken met Feyenoord. Vilhena sprak eind december de wens uit om meer aan spelen toe te komen. Als dat niet bij Feyenoord kan, is een vertrek voor hem bespreekbaar. Sindsdien is er aan de situatie van Vilhena weinig veranderd. Bij Southampton zou hij weer worden herenigd met Ronald Koeman, de trainer die hem de kans in Feyenoord 1 gaf.

Cork, die door Swansea gefinancierd wordt met een deel van het geld dat Wilfried Bony opbracht, speelde dit seizoen twaalf keer in de Premier League, waarvan vijf keer als basisspeler. De twintigjarige Vilhena kwam aan dertien Eredivisie-optredens (acht keer basis).