Ajax-trainer De Boer krijgt in aanloop naar Vitesse slecht en positief keepersnieuws
Van FC Barcelona overgenomen goalie ontvangt werkvergunning

Ajax-trainer De Boer krijgt in aanloop naar Vitesse slecht en positief keepersnieuws

30-01-2015 09:49

Ajax-trainer Frank de Boer kreeg deze week slecht nieuws over doelman Diederik Boer. De tweede keus achter Jasper Cillessen raakte geblesseerd op de training van woensdag en ontbrak donderdag op het trainingsveld. Donderdag volgde er echter ook goed nieuws, goalie André Onana ontving zijn werkvergunning.

Ajax heeft dit seizoen te kampen met veel blessures bij de goalies die als tweede of derde keus achter Cillessen staan. Zolang de eerste doelman geen schorsing of blessure oploopt is er weinig aan de hand, maar een fijn gevoel is het niet voor trainer De Boer. Met het wegvallen van Boer en enkele blessures bij jongere Ajax-goalies kwam het nieuws van de werkvergunning voor Onana dan ook erg gelegen.

De achttienjarige doelman kwam in december over van FC Barcelona. Donderdag ontving hij zijn werkvergunning. Als blijkt dat de blessure van Boer ernstig is, kan de jongeling komend weekend tegen Vitesse mogelijk debuteren in de wedstrijdselectie van Ajax.

Naar eigen zeggen kon Onana in de afgelopen periode ook naar de Premier League, het plan dat Ajax met hem heeft sprak hem echter het meest aan. "Hier kan ik groeien als speler", zei de keeper tegenover SPORT.