City dwingt Chelsea in defensieve houding: Eén ploeg wilde voetballen
Premier League-topper zonder winnaar: 1-1

City dwingt Chelsea in defensieve houding: "Eén ploeg wilde voetballen"

31-01-2015 22:23

Manchester City is er zaterdag niet in geslaagd om de achterstand op Chelsea terug te brengen tot twee punten. Op Stamford Bridge werd een 1-1 eindstand bereikt en daarmee kreeg de bezoekende ploeg te weinig, zo oordeelde manager Manuel Pellegrini.

Loïc Rémy bracht Chelsea aan de leiding alvorens David Silva de verhoudingen herstelde. City probeerde nadien de volle buit mee te nemen, maar slaagde daar niet in. "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en eigenlijk was er maar één elftal dat vanaf het begin wilde voetballen", sprak Pellegrini tegenover Sky Sports.

"Chelsea benutte direct de eerste kans, maar de kansenverhouding viel in ons voordeel uit. Ik ben trots op mijn ploeg. We hebben persoonlijkheid getoond door in dit moeilijke stadion tegen misschien wel de beste ploeg van de Premier League van begin tot eind zó te voetballen. We hebben risico genomen om te winnen", aldus de Chileen.

"Na afloop wil ik het verder niet over Chelsea hebben. Wij hebben geprobeerd te winnen en zijn defensief nauwelijks in de problemen gekomen na rust. Het is lastig om met negen man op vijandelijke helft te staan, we hebben het geprobeerd, maar helaas scoorden we niet nogmaals", besloot Pellegrini.