Vier transferopties voor Ajax: Daar zijn De Boer en Overmars ook van overtuigd
"Daarin is Ajax naar mijn mening te ver doorgeschoten"

Vier transferopties voor Ajax: "Daar zijn De Boer en Overmars ook van overtuigd"

07-02-2015 11:16
22

Ajax heeft een enorm probleem en dat wordt in alle media breed uitgemeten. De conclusie is eigenlijk overal hetzelfde: de ploeg van Frank de Boer mist ervaring en power. Dat vindt Jan van Halst ook.

"De club heeft een omslag gemaakt met het aantrekken en inpassen van jeugd. Daarin is Ajax naar mijn mening te ver doorgeschoten", zegt Van Halst in het Algemeen Dagblad. "Dit seizoen is niet meer te redden; dus moet je je de vraag stellen: hoe krijg ik voor volgend jaar twee ervaren gasten erbij die je verder kunnen helpen? Dat hebben ze nu ook wel gedaan met Zimling, maar die komt gewoon kwaliteit tekort."

"Je zou de scouting de opdracht moeten geven niet alleen naar spelers onder de 22 te kijken, maar ook naar oudere spelers. Talenten hebben dat nodig, niet alleen buiten, maar vooral binnen het veld. Alleen dan kun je ook Europees doorgroeien, wat Ajax graag wil", aldus Van Halst. "Ajax moet dus op zoek naar dat buitenkansje, zoals Christian Poulsen vorig jaar. Geen spetterende voetballer, maar wel routine", vult Stanley Menzo aan. "Feyenoord haalde El Ahmadi terug, PSV kwam met Guardado, zoiets moet Ajax toch ook kunnen?"

Voormalig Ajacied Keje Molenaar ziet al wel wat opties rondlopen. "Ajax heeft talent genoeg, ik zie zo'n Kishna groeien, Sinkgraven heeft iets moois, maar je kunt het niet alléén met deze jongens. Ze moeten bij de hand genomen worden. Meer routine dus en dan niet in de breedte met Niki Zimling, maar proberen oud-spelers bereid te vinden, zoals Van der Vaart, Heitinga, Sneijder of Maduro. Daar zijn Marc Overmars en Frank de Boer ook van overtuigd."