FC Twente moet nog meer bezuinigen en gaat snijden in 'Rolling Stones'
Tukkers zetten mes noodgedwongen in zware bezetting van de bank

FC Twente moet nog meer bezuinigen en gaat snijden in 'Rolling Stones'

25-02-2015 11:25
9

'Een trendsettend trainerscollectief' zal er volgend seizoen niet meer zijn bij FC Twente. Doordat de club in financieel zwaar weer verkeert en flink moet bezuinigen, gaat ook het mes in de zware bezetting van de bank. 

Hoofdtrainer Alfred Schreuder weet zich in Enschede omringd door liefst vijf trainers: Kees van Wonderen, Michel Jansen, Youri Mulder, Boudewijn Pahlplatz en keeperstrainer Theo Snelders. Laatstgenoemde zit tijdens wedstrijden op de tribune, het andere kwartet voegt zich bij Schreuder op de bank. Voorzitter Joop Munsterman noemde deze bezetting in het verleden 'een trendsettend trainerscollectief'.

Munsterman roemde het zestal oefenmeesters en vergeleek ze al met rockgroep The Rolling Stones. 'Ieder afzonderlijk waren ze geen topmuzikant, maar samen vormden ze wel een topband', omschreef hij. Wanneer je The Rolling Stones wil boeken, mag je een vette bankrekening hebben en dat geldt eigenlijk ook voor het trainerscollectief van de Tukkers.

Het zestal kost FC Twente veel geld en dat is er niet meer, schrijft Voetbal International. De club staat onder curatele bij de KNVB en sneed al in de salarissen van de spelers. Op die manier bezuinigde de landskampioen van 2010 miljoenen. De volgende stap is de lonen voor de trainers omlaag brengen. Schreuder wil Van Wonderen - een vertrouwenspersoon volgens het weekblad - sowieso naast zich houden. De overige vier moeten dus vrezen.