De scheidsrechter deed wel meer dingen die volgens ons niet klopten
Zuur gevoel overheerst bij Feyenoord na uitschakeling

"De scheidsrechter deed wel meer dingen die volgens ons niet klopten"

27-02-2015 08:30
5

Waar heel Rotterdam donderdagavond hoopte op een feestavond, draaide de Europese return tegen AS Roma uiteindelijk uit op een grote teleurstelling (1-2). Zichtbaar aangeslagen blikte Khalid Boulahrouz na afloop terug op een veelbewogen wedstrijd.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Een vroege blessure, een banaan op het veld, aanstekers, een rode kaart, twee doelpunten en een staking. De wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma was er eentje met alles erop en eraan en zal niet snel vergeten worden. Ook niet door Boulahrouz, die enkele minuten na het duel nog moeite had om zijn gevoel te beschrijven tegenover VoetbalPrimeur.

"Ik moet alles nog een beetje op me in laten werken", verzuchtte de routinier. "Het is een avondje van uitersten geweest. We hadden gehoopt dat het een feest zou worden voor alles en iedereen, maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn." Net als onder meer Jordy Clasie zette Boulahrouz zijn vraagtekens bij het optreden van de Franse arbiter Clément Turpin, die in de eerste helft een smerige elleboogstoot van Daniele de Rossi over het hoofd zag, maar wel overtreding van Mitchell te Vrede bestrafte met een directe rode kaart.

"Turpin had geen zin in een feestje"
"Hij heeft wel meer dingen gedaan waarvan we dachten dat die niet klopten", aldus Boulahrouz. "Het is sowieso een belangrijk moment als je met een man minder komt te staan. Dan maak je nog wel 1-1, maar toch werd het een stuk moeilijker. We hebben alles gegeven vanavond, maar we hadden ook iemand die geen zin had in een feestje."

Het eerdere gelijkspel in Rome bleek zodoende niet genoeg voor Feyenoord. "Maar we zijn zeker niet minder geweest dan AS Roma. We hadden echt het gevoel dat we een goede kans hadden om door te gaan. Na het goede resultaat in Rome is dit dan een flinke domper. Het is zonde. Echt heel zonde."

Toch ziet De Kannibaal ook nog verbeterpunten voor Feyenoord. "In dit soort spelen moet je soms risicoloos spelen. Af en toe waren we nonchalant, bij Europese wedstrijden moeten we slimmer zijn. Als je die centrale verdedigers van hun zag, die rammen ballen soms gewoon de tribunes in. Voor ons Nederlanders ziet dat er misschien niet uit, maar het is wel risicoloos."