Cocu hoopt op PSV-duo voor 'kampioenswedstrijd' en 'typische topper'
"Ik verwacht een open wedstrijd"

Cocu hoopt op PSV-duo voor 'kampioenswedstrijd' en 'typische topper'

27-02-2015 14:55
7

PSV voert een race tegen de klok om Karim Rekik en Santiago Arias op tijd fit te krijgen voor zondag. Dan staat de Eredivisie-topper tegen Ajax op het programma.

PSV heeft de Europa League-zeperd tegen Zenit Sint-Petersburg (0-4 over twee wedstrijden) achter zich gelaten en is nu gefocust op het duel met Ajax. Phillip Cocu hoopt in dat duel, waarin het gat tussen de nummers één en twee kan oplopen naar zeventien punten, weer te kunnen beschikken over Rekik en Arias.

Wedden

Meer odds

De komende 24 uur zijn het belangrijkst. Daarin wordt besloten of het duo fit genoeg is om in Eindhoven aan de aftrap te verschijnen. PSV wijkt echter niet af van het normale, claimt Cocu. "De voorbereiding is als altijd, een normale voorbereiding. We hebben het al een aantal keren laten zien en dat moeten we nu weer doen."

De klap van de Europese uitschakeling is aangekomen bij Cocu, die er tegelijkertijd ook vrede mee heeft. "Het is nog maar kort na de wedstrijd, maar soms moet je accepteren dat een tegenstander beter is. Ik vind dat wij beter waren in Eindhoven, maar in de uitwedstrijd hadden wij geen topdag. Het verschil was te groot. Zondag is uiteraard een ander verhaal."

Cocu verwacht een 'typische topper'. "Ajax gaat voor de laatste kans, ik verwacht een open wedstrijd. Iedereen is goed uit de wedstrijd tegen Zenit gekomen. Als we van Ajax winnen zijn we weer een stap dichterbij."