Droom van Ajax-beul komt uit na omweg: Het voelt als een soort van thuiskomen
"Het is altijd mijn droom geweest"

Droom van Ajax-beul komt uit na omweg: "Het voelt als een soort van thuiskomen"

28-02-2015 12:04
1

Ali Messaoud speelt zaterdag met Willem II tegen zijn oude club AZ. De aanvallende middenvelder, vorige week nog goed voor de 1-1 tegen Ajax, doorliep de gehele jeugdopleiding van de Alkmaarders.

"Ik heb er heel veel zin in. Het is altijd mijn droom geweest om in een vol AFAS Stadion te spelen. Dat is me bij AZ, op een invalbeurt na, helaas niet gelukt. Ik heb lang bij AZ gespeeld en het voelt toch als een soort van thuiskomen. Ik kijk er naar uit om een mooie wedstrijd te spelen in Alkmaar. Een uitslag? Dan denk ik dat wij met 1-2 gaan winnen", zegt Messaoud op de clubsite van AZ.

De Willem II-speler heeft nog geregeld contact met een speler van AZ. "Ik heb nog veel contact met Celso Ortiz. Hij is in mijn tijd bij AZ een goede vriend van mij geworden. We spreken elkaar vaak, zeker als we tegen elkaar spelen. Dan bellen we elkaar op en maken we grapjes over wie er gaat winnen. Helaas is hij er niet bij vanwege een blessure."

Met Willem II presteert Messaoud prima dit seizoen, terwijl de doelstelling handhaving is. "Veel jongens in onze selectie spelen al een tijd samen en de trainer zit hier ook al een lange tijd. Er is in Tilburg jarenlang gewerkt aan datgene wat wij nu presteren", aldus de hoofdpersoon. "We willen graag naar boven kijken en dat doen we ook, maar we moeten ook niet vergeten dat we nog maar net zijn gepromoveerd", zegt Messaoud, die verwacht dat Willem II wel op de negende plek kan eindigen als het op dit niveau blijft presteren.