Eriksen had het niet makkelijk bij Ajax: Ik heb vaak met de deur geslagen
"Ik heb er veel van geleerd"

Eriksen had het niet makkelijk bij Ajax: "Ik heb vaak met de deur geslagen"

28-02-2015 17:04
2

Christian Eriksen werd geboren met de gedachte profvoetballer te worden en daar moest alles voor wijken. Nu hij bij Tottenham Hotspur wekelijks de sterren van de hemel speelt kan hij met een lach terugkijken.

Makkelijk had Eriksen het namelijk niet altijd. Hij werd al vroeg bestempeld als een supertalent, getraind door zijn vader. "Hij was van mijn zevende tot dertiende mijn coach. En dat bleef hij aan de zijlijn toen ik op zestienjarige leeftijd naar Ajax vertrok", vertelt de inmiddels 23-jarige Deen aan The Guardian.

Wedden

Meer odds

"Mijn vader is ook profvoetballer geweest, dus hij kende de ins en outs en wist wat ik nodig had. Hij had hoge verwachtingen. Soms speelde ik weleens slecht en dan vertelde hij me direct wat er allemaal verkeerd ging. Ik heb er veel van geleerd."

Aan stoppen heeft Eriksen in zijn tienerjaren nooit gedacht. "Maar ik heb wel vaak met de deur geslagen als ik met mijn vader had gepraat, toen ik bij Odense en bij Ajax speelde. Als we discussiëren luister ik naar hem, maar hij luistert ook naar mij. We hebben alles uitgepraat, dat is voetbal."