FC Twente-leiding zoekt pers op na dramatische reeks onder trainer Schreuder
"Toen waren er problemen. Nu niet."

FC Twente-leiding zoekt pers op na dramatische reeks onder trainer Schreuder

01-03-2015 22:38
8

FC Twente ziet geen reden om Alfred Schreuder op straat te zetten. De trainer is verantwoordelijk voor de uiterst magere resultaten van de laatste weken in Enschede.

Schreuder behoudt niettemin de maximale steun van de clubleiding. Die garantie geeft Aldo van der Laan zondagavond tegenover TC/Tubantia. "We maken het seizoen af met Alfred, er is geen enkele aanleiding het anders te doen", aldus de nieuwe voorzitter van Twente.

Twente gaf de dramatische vorm dit weekend een vervolg tegen laagvlieger NAC Breda, dat met een punt uit Enschede vertrok. De vier wedstrijden daarvoor gingen allemaal verloren. Zondag kwam daar ook nog het nieuws bovenop dat de club een puntenstraf kan verwachten van de KNVB.

Schreuder hoeft echter niet te vrezen voor zijn baan. Van der Laan: "Wij weten hoe hard hij werkt. Hij heeft ook absoluut geen problemen met de spelersgroep. Als we het idee hadden dat het allemaal aan Alfred ligt, was er een andere situatie ontstaan. Maar dat is niet zo. Bovendien: hij heeft een doorlopend contract."

De verbintenis van Schreuder loopt tot medio 2019. Het financiële argument om Schreuder niet te ontslaan is volgens de preses niet aan de orde. "Absoluut niet. Er is gewoon geen situatie ontstaan waarin we niet verder kunnen met de trainer. Ik heb twee keer een ontslag van een trainer bij FC Twente meegemaakt: met Co Adriaanse en Steve McClaren. Dat waren heel andere situaties. Toen waren er problemen. Nu niet."