Cillessen moest in het duel met PSV één tegentreffer toestaan, op de kopbal van De Jong had hij geen antwoord

Ajax werd bij vlagen overklast, maar hij straalt rust uit en raakt nooit in paniek
Ajax-goalie krijgt lof: "Hij bewijst nog altijd de beste keeper van Nederland te zijn"a

"Ajax werd bij vlagen overklast, maar hij straalt rust uit en raakt nooit in paniek"

02-03-2015 07:46
11

Ajax heeft de laatste weken een aantal aardige resultaten geboekt. Dat heeft het mede te danken aan de goede vorm van doelman Jasper Cillessen. Ook tegen PSV was hij meerdere keren belangrijk. Aan de kant van PSV was het middenvelder Andres Guardado die aangewezen werd als belangrijkste pion van de ploeg.

"Op de momenten dat hij in actie moest komen stond hij er namelijk", zegt rapporteur Jan Peters in De Telegraaf. "Ajax werd bij vlagen overklast, maar Jasper straalt rust uit, raakt nooit in paniek en is een zekere factor in de defensie van de Amsterdammers. Hij heeft razendsnelle reflexen en zit altijd dicht op de situatie."

De goalie is ook niet snel van zijn stuk te brengen, positief in de ogen van Peters. "Na de klassieker tegen Feyenoord kreeg Jasper best wat kritiek te verduren. Vooral vanwege de opstootjes met Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra. Hij is er echter niet onzeker van geworden en toont al weken aan in vorm te zijn. Vooral nu Ajax wat meer onder druk staat, kan hij zich onderscheiden. Hij bewijst nog altijd de beste keeper van Nederland te zijn. Al denk ik dat het voor Jasper goed is dat ook Kenneth Vermeer sterk bezig is voor een plek bij Oranje. Dat houdt hem scherp."

Aan PSV-kant was er lof voor Guardado. "Hij lijkt de baas van het team. Ik heb echt van Guardado genoten. Hij lijkt wel een magneet in zijn voet te hebben. Hij had alle ballen en ook al zijn passes kwamen aan. In één woord geweldig. Ik durf zelfs te stellen dat als Guardado het hele seizoen bij Ajax had gespeeld, de rollen in de titelstrijd wel eens omgedraaid hadden kunnen zijn."