Feyenoord en Rutten breken definitief: 'Onze visies komen niet overeen'
Coach verlengt contract niet

Feyenoord en Rutten breken definitief: 'Onze visies komen niet overeen'

02-03-2015 10:05
7

Fred Rutten vertrekt definitief bij Feyenoord. Het hing al dagen in de lucht, maar maandagochtend heeft de Rotterdamse club bevestigd dat de oefenmeester er na dit seizoen mee stopt.

Rutten heeft Feyenoord ruim twee weken geleden, op 12 februari, al laten weten dat hij vertrekt. "Onze ambities verschillen niet veel van elkaar, maar als het gaat om de mogelijkheden om de definitieve stap richting de top te zetten, dan komt mijn visie in vergelijking met die van de club niet overeen hoe kan worden voldaan aan het hoge verwachtingspatroon dat nu eenmaal bij Feyenoord heerst", vertelt Rutten op de website van Feyenoord.

"Natuurlijk ervaar ik dat als een teleurstelling. Feyenoord is en blijft namelijk een geweldige club. Maar clubleiding, spelers en staf hebben recht op een heldere conclusie van mijn kant. Niet voor niets zijn we heel bewust voor één seizoen met elkaar in zee gegaan", aldus de coach die dus slechts één jaar in De Kuip werkzaam zal zijn.

Rutten stelt dat hij in zijn laatste negen wedstrijden als hoofdtrainer van Feyenoord nog genoeg heeft om voor te vechten. "Deze club moet ook volgend jaar Europees voetbal spelen. Dat moeten we zeker stellen", besluit de coach, die de selectie maandagochtend op de hoogte heeft gebracht van zijn besluit.