Saymak (links) loopt balend het veld af

Zorgen bij voormalig uitdager van top-drie: 'Anders echt naar onderen kijken'
Doelpunt weer niet beloond met resultaat: "Zaterdag erop of eronder"

Zorgen bij voormalig uitdager van top-drie: 'Anders echt naar onderen kijken'

02-03-2015 11:46

PEC Zwolle leek lange tijd een uitdager voor een plek in de top-drie van de Eredivisie, maar na vier nederlagen op rij is die droom uiteen gespat. De bekerwinnaar van vorig seizoen vindt zichzelf nu terug op de zesde plek. 

Na de oorwassing in en tegen Heerenveen (4-0) leed PEC drie keer een kleine nederlaag, zaterdag met 2-1 op bezoek bij Vitesse. Mustafa Saymak zorgde nog wel voor een vroege voorsprong, maar PEC kon dat niet uitbouwen dan wel vasthouden. Zo leverde zijn doelpunt weer geen resultaat op, want een week eerder was de kleine middenvelder ook al trefzeker tegen ADO Den Haag (3-2).

"We haalden wéér ons niveau niet en speelden niet ons eigen spel", vertelt Saymak aan De Telegraaf. "Dat is zorgwekkend. Uiteindelijk mochten we blij zijn dat het bij 2-1 bleef." De geboren Deventenaar weet dan ook dat het nu of nooit is. "We hebben een zege of gelijkspel nodig om het tij te keren. Komende zaterdag tegen Cambuur is het erop of eronder. Als we die wedstrijd ook verliezen, moeten we echt naar onderen gaan kijken."