Van Basten trekt conclusie: Het is waarschijnlijk iets wat niet echt bij mij past
"De actie om van positie te wisselen voelt als een up in plaats van een down"

Van Basten trekt conclusie: "Het is waarschijnlijk iets wat niet echt bij mij past"

06-03-2015 07:41
1

Marco van Basten voelt zich stukken beter nu hij niet hoofdtrainer maar assistent-trainer is bij AZ. De voormalig bondscoach ziet het niet als een stap terug, het heeft hem namelijk goed gedaan. Voorlopig denkt hij dan ook niet aan een terugkeer als eindverantwoordelijke.

"De actie om van positie te wisselen voelt als een up in plaats van een down", zegt Van Basten, nu assistent van John van den Brom, in gesprek met De Telegraaf. "Ik voel me er een stuk prettiger en relaxter bij en dat is ook een hoop waard."

Toen hij stopte als hoofdtrainer heeft hij de ambities om die rol ooit nog te vervullen ver weggestopt. De afgelopen maanden is het nog niet gaan kriebelen. "Zeg nooit nooit. Maar ik denk er niet aan, laat ik het zo zeggen. Dat andere heb ik een jaar of tien weten vol te houden. Dat ging met de nodige ups en downs en is waarschijnlijk iets wat niet echt bij mij past."

Van Basten wil nu eerst zijn huidige contract uitdienen, dat loopt tot de zomer van 2016. "Hopelijk gaat dat tot volle tevredenheid van AZ. Daarna kijken we in hoeverre AZ het nog goed, leuk, verstandig en interessant vindt om door te gaan. Datzelfde geldt voor mij."