Race om 'derde man' voor Feyenoord: Een aardige vent én echte Feyenoorder
"Maar misschien wel te recht voor zijn raap"

Race om 'derde man' voor Feyenoord: "Een aardige vent én echte Feyenoorder"

16-03-2015 00:00
1

Na Foeke Booy en Harm van Veldhoven wordt opnieuw een 'derde man' aan Feyenoord gelinkt. Wim Rijsbergen zou een perfecte aanvulling zijn voor het beoogde trainersduo Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst.

Dat stelt Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, bij FC Rijnmond. "Er moet een trainer komen die het klappen van de zweep kent. Wim Rijsbergen zou voor iedereen acceptabel zijn. Hij is een aardige vent én een echte Feyenoorder, maar misschien wel te recht voor zijn raap. Ik zou hem wel een uitstekende kandidaat vinden. Hij kan zich ook bescheiden opstellen."

De 63-jarige Rijsbergen speelde in de jaren zeventig in de hoofdmacht bij Feyenoord. De laatste jaren werkte hij onder meer in Indonesië. Rijsbergen moet Van Gastel en Van Bronckhorst ondersteunen, als de twee definitief het stokje overnemen van de vertrekkende Fred Rutten.

"Ze moeten nu onderling gaan uitmaken wie van hen de nieuwe hoofdtrainer wordt", zegt Krabbendam. "Er is een aantal gesprekken gevoerd en nu gaat het er bijvoorbeeld om wie achter de tafel gaat zitten bij de persconferentie. Daarnaast moet er een derde man worden aangesteld. Van Gastel en Van Bronckhorst hebben een lijst met ervaren trainers die in aanmerking komen voor die functie en gaan van daaruit verder praten."

De namen van Booy en Van Veldhoven passeerden inmiddels al de revue. De journalist weet niet of laatstgenoemde een geschikte kandidaat is, zoals VI eerder op de zondag meldde. "Die heeft met Martin van Geel (technisch directeur Feyenoord, red.) samengewerkt bij Roda JC, maar ik vraag me af een oud-trainer van Roda JC en KV Mechelen de oplossing is."