Spits kritisch op Ajax: 'Meer goals maken, dat is al het hele seizoen'
"Het is nog veel te ver op dit moment"

Spits kritisch op Ajax: 'Meer goals maken, dat is al het hele seizoen'

22-03-2015 22:46
5

Kolbeinn Sigthórsson maakte zondag zijn rentree in de basis van Ajax, maar een doelpunt bleef achterwege. De spits vindt dat zijn ploeg vaker moet scoren.

"Wij moeten het veel eerder afmaken. We kregen niet honderd procent kansen, maar we creëerden de tweede helft genoeg. Zeker in de counter de laatste minuten. We spelen dat echt stom uit. Toch is dat altijd gevaarlijk als je 1-0 voor staat met nog tien minuten te gaan. We waren bang dat die zou vallen voor hen, maar gelukkig niet", aldus Sigthórsson na de benauwde zege op ADO Den Haag tegen AT5.

De IJslander vraagt zich hardop af waar het misgaat in Amsterdam. "Ik weet niet, we missen in de laatste fase wat scherpte. Dat is al het hele seizoen. Dat moet zeker beter. We hadden wel de controle de hele wedstrijd, dat is wel positief. We moeten meer goals maken, dat is zeker zo."

Ajax liep ondanks alles wel drie punten in op koploper PSV, dat onderuit ging bij Feyenoord (2-1). De vijfde landstitel op rij is daardoor nog steeds (theoretisch) mogelijk. Sigthórsson: "Het is nog veel te ver op dit moment, maar je weet het nooit. Wij blijven positief en we moeten voor onze overwinningen gaan. Gewoon de focus op onszelf en wie weet, alles kan gebeuren."