Bayern praat over geblesseerde Robben en De Bruyne: We geven vol gas
Aanvaller mist Champions League

Bayern praat over geblesseerde Robben en De Bruyne: "We geven vol gas"

26-03-2015 17:04

Bayern München vreest het nog zeker een maand te moeten doen zonder Arjen Robben. Dat is slecht nieuws voor de Duitse recordkampioen, want dat betekent dat de sterspelers de Champions League-duels met FC Porto aan zich voorbij moet laten gaan.

Duitse media verwachten dat Robben minimaal zes weken aan de kant staat, maar zelf wilde de Nederlander daar niets over kwijt. Bij Bayern laat men nu echter weten dat het raar moet lopen wil de aanvaller in april nog in actie komen.

"Daarom geeft de medische staf vol gas, zodat zijn absentie zo kort mogelijk is", zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen het Duitse Sport1. "Ik ga ervan uit dat hij helaas tijdens de kwartfinales van de Champions League niet beschikbaar is." Bayern speelt op 15 en 21 april tegen FC Porto.

Rummenigge is ook al bezig met volgend seizoen. De preses sluit niet uit dat de club deze zomer weer een toptransfer gaat doen. "We hebben eigenlijk zowel in de breedte als in top een goed opgebouwde selectie."

"Maar als er een speler op de markt komt die voor ons interessant is en van wie wij geloven dat hij ons een stuk beter maakt, dan zullen we er ons over buigen." Kevin De Bruyne is in elk geval nog niet in beeld. "We hebben deze gedachten nog niet, want je kan in de wereld van het voetbal niet anderhalf of twee jaar vooruitplannen. Dat is niet serieus."