Tadic: 'Elk team moet een speciale tactiek hanteren om hem af te stoppen'
Tadic looft Ronaldo

Tadic: 'Elk team moet een speciale tactiek hanteren om hem af te stoppen'

27-03-2015 17:51
1

Het nationale elftal van Servië speelt zondag een cruciale wedstrijd in de strijd om EK-kwalificatie. Dan wacht het treffen met de Portugese ploeg.

Servië staat op de vierde plaats in de kwalificatiepoule en behaalde tot dusver vier punten. Daar telt er echter maar één van, want naar aanleiding van de incidenten in de wedstrijd tegen Albanië kreeg de ploeg drie punten in mindering. Het gat op Portugal bedraagt daarom vijf punten. Een overwinning is dus nodig voor Servië, waar onder meer Dusan Tadic zijn kunsten vertoont.

"We worden geconfronteerd met zware tegenstand", zegt Tadic. "Niet alleen Servië en Portugal, maar ook andere teams hebben geweldige spelers. Het probleem voor het nationale team is dat je niet vaak samenspeelt. Dat maakt het soms lastig. Je bent soms zeven of tien dagen samen en misschien werk je bij je club met een andere aanpak. Dan is het wel eens lastig om je aan te passen en goed te spelen."

Tadic voelt dat Servië steeds beter wordt. Zondag wacht het treffen met Portugal. En met Ronaldo. "Het is lastig omdat Ronaldo een van de beste spelers ter wereld is. Hij is lastig te verdedigen. Elk team moet een speciale tactiek bedenken om hem te verdedigen. Dat is lastig, maar met de juiste tactiek is het wel mogelijk. Dat geldt ook voor andere spelers, maar zeker voor hem", besluit Tadic.