Drie dagen lang bier drinken om blessure te verhelpen: Ik moest wat
"Ik moest wat"

Drie dagen lang bier drinken om blessure te verhelpen: "Ik moest wat"

30-03-2015 12:39
1

Martin Drent stond in Groningen bekend als een goalgetter, maar groeide ook om heel andere redenen uit tot een cultheld. Hij liet zich vaak zien in het nachtleven.

Drent begaf zich na een wedstrijd graag in de discotheek. Dat was echter niet het enige moment waarop hij een drankje nuttigde, zo blijkt uit een voorpublicatie van het boek 'Oorlog in de zestien'. Drent vertelt hoe hij zijn carrière als profvoetballer met nog een paar wedstrijden wist te verlengen door drie dagen lang bier te drinken.

Wedden

Meer odds

Kort voor het einde van het seizoen 2006/2007 raakte de toenmalige speler van BV Veendam geblesseerd aan zijn hamstring. Drent had zijn laatste wedstrijd als prof gespeeld, oordeelde de medische staf direct na onderzoek. Een dergelijk einde van zijn loopbaan kon en wilde Drent niet accepteren.

In zijn wanhoop besloot hij naar de fles te grijpen. "Ik moest wat", zegt Drent in het boek. "Ik dacht: alcohol is goed voor de doorbloeding en wie weet helpt het als ik daarbij veel over mijn hamstring wrijf." Fit werd hij er niet van, maar hij voelde naar eigen zeggen geen pijn meer in zijn hamstring. De spits bleek hersteld, viel in tegen Go Ahead Eagles en scoorde prompt twee keer.