Chelsea en Barcelona waren akkoord over de transfersom, maar Van Gaal verloor
"De transfer ging niet door"

"Chelsea en Barcelona waren akkoord over de transfersom, maar Van Gaal verloor"

30-03-2015 12:56

Jerrel Hasselbaink breekt in de Engelse media een lans voor Louis van Gaal. De manager van Manchester United krijgt de laatste weken veel kritiek, maar zijn landgenoot predikt geduld.

Hassselbaink kent Van Gaal van hun gezamenlijke tijd bij het Nederlands elftal en is nog altijd zeer positief. Dat gevoel was wederzijds. "Ik was altijd één van zijn favorieten", vertelt de huidige trainer van Burton Albion, die onder Van Gaal 23 interlands speelde, met een lach aan de Daily Mail.

"We gaan best ver terug. In 2003 probeerde hij me als speler van Chelsea naar FC Barcelona te halen. De clubs waren akkoord over de transfersom en toen speelden ze tegen Valencia. Van Gaal verloor en werd een paar dagen later ontslagen door Barça. De transfer ging niet door."

Hasselbaink hoopt dat Van Gaal nu als manager van Manchester United de tijd krijgt. De aandacht voor zijn strenge werkwijze noemt de oud-spits onzin. "Hij is juist heel erg mild, ik zeg het je! Ik heb nog niet met hem gesproken sinds hij in Engeland is, maar ik zal binnenkort ongetwijfeld naar Manchester gaan voor een kop koffie of thee, als hij niet meer zo druk is."