Utrecht is klaar en doet belofte over trainer: Als het lukt, is iedereen tevreden
Van Seumeren schat kans op vijftig procent

Utrecht is klaar en doet belofte over trainer: "Als het lukt, is iedereen tevreden"

30-03-2015 17:28
1

FC Utrecht hoopt voor het einde van de week een nieuwe trainer te presenteren. Dat zegt Frans van Seumeren, de eigenaar van de nummer twaalf van de Eredivisie.

Utrecht is inmiddels klaar met het opstellen van het verlanglijstje en voert deze week gesprekken met de kandidaten. Onder meer Jean-Paul de Jong (FC Eindhoven) en Mario Been (clubloos) worden naar verluidt verwacht in De Galgenwaard. Binnen een week moet er witte rook uit de Utrechtse schoorsteen komen.

"En als dat niet lukt, dan toch echt binnen veertien dagen", aldus Van Seumeren, die de kans dat het rondkomt op vijftig procent schat, tegen RTV Utrecht. Op namen gaat hij niet in. "Maar wat we voor ogen hebben is toch iets anders dan de laatste jaren. En als het lukt, weet ik zeker dat iedereen tevreden is."

Utrecht zoekt een trainer voor volgend seizoen, nadat vorige week werd gebroken met Robby Alflen (foto). De trainer zit in de laatste zes wedstrijden van het seizoen nog wel op de bank. Van Seumeren: "Harry van den Ham (de ervaren assistent van Alflen, red.) schuiven we niet door, anders hadden we hem wel meteen hoofdtrainer gemaakt."