Lof vanuit Engeland voor Ajax: Dat De Boer blijft is heel goed nieuws
"De Boer is ontzettend belangrijk voor Ajax"

Lof vanuit Engeland voor Ajax: "Dat De Boer blijft is heel goed nieuws"

01-04-2015 18:05
9

Daley Blind speelt dit seizoen in de Premier League, maar volgt de Eredivisie ook nog op de voet. Na vier kampioenschappen op rij met Ajax maakte hij de overstap naar Manchester United. De club uit Amsterdam is echter nog altijd 'zijn' club. Onder trainer Frank de Boer rekent hij volgend seizoen weer op succes voor de regerend landskampioen.

"Ik probeer Ajax zo goed mogelijk te volgen, als ik tijd heb kijk ik naar de wedstrijden", zegt Blind in gesprek met Voetbal International. De verdediger annex middenvelder heeft ook gezien dat de Amsterdammers een moeizaam seizoen beleven. "Iedereen weet dat het huidige spel van Ajax beter kan, daar zeg ik niks nieuws mee."

"Ze hebben nu een heel jonge groep", vervolgt de linkspoot zijn verhaal. "Ook de spelers van wie nu wordt verwacht dat ze het voortouw nemen zijn vrij jong. Maar als je ziet hoeveel spelers hun contract hebben verlengd; als Ajax deze groep bij elkaar houdt, kan er volgend seizoen weer iets moois opbloeien. Het is heel positief dat Frank de Boer heeft aangegeven bij de club te blijven. De Boer is ontzettend belangrijk voor Ajax."

Blind is lovend over de Ajax-trainer. "Hij kent iedereen binnen de club, van de jongste jeugd tot de A-selectie, Frank is heel erg betrokken bij ieder elftal van Ajax. Iedereen die met hem heeft gewerkt, weet hoe gedreven hij is. De Boer is continu bezig met het beter maken van spelers en van zijn ploeg. Ik heb met ontzettend veel plezier onder hem gewerkt. Dat hij bij Ajax blijft is heel goed nieuws."