Hiddink probeert plezier te halen uit voetbal: Om die reden vind ik het niet leuk
"Daar kan ik af en toe wel doorheen kijken"

Hiddink probeert plezier te halen uit voetbal: "Om die reden vind ik het niet leuk"

01-04-2015 21:28
1

Guus Hiddink laat zich niet gek maken door het opportunisme dat is ontstaan na de 2-0 zege van het Nederlands elftal op Spanje. De bondscoach beseft dat het elk moment weer anders kan zijn. Dat heeft hij ondervonden na het EK-kwalificatieduel met Turkije (1-1).

"Ik kan daar heel weinig mee", vertelt de coach aan de NOS. "Als men daar meer over wil weten, dan moeten ze bij diegene zijn die boven mij staat en dat is mijn directeur. Voor de rest kan ik niet op speculaties reageren. Ik doe mijn werk nog altijd met plezier. Ik ben bovendien niet de jongste in het vak, dus heb wel vaker van die stormen of zonneschijn meegemaakt."

"Daar kan ik af en toe wel doorheen kijken", gaat de ervaren trainer verder. "Ik bemoei me alleen met het voetbal. Ik snap wel dat het door de media naar boven wordt gebracht, want het geeft wel reactie en aandacht. Het is zo complex geworden. Dan gaat het niet meer alleen om het voetbal, maar zijn het langzamerhand kooigevechten geworden."

"Om die reden vind ik het niet leuk. Maar ik vind het wel leuk om met die jonge gasten bezig te zijn. Als het team niet zou reageren op wat ik of wij als staf willen. Dat hoeft niet meteen verbaal te zijn, maar kan ook in andere vormen tot uiting komen. Dan moet ik gaan nadenken. Maar dat is niet zo, want anders voel ik dat wel aan."