Begeerde Van Dijk: Hij weet precies wat ik wel en niet wil horen
Ondanks goede prestaties komt Van Dijk niet in aanmerking voor Oranje

Begeerde Van Dijk: "Hij weet precies wat ik wel en niet wil horen"

02-04-2015 10:36
1

Virgil van Dijk gaat dit seizoen waarschijnlijk kampioen worden met Celtic. Toch lijken zijn prestaties in Nederland geen indruk te maken. Bondscoaches laten de verdediger tot nu toe links liggen. Van Dijk zelf wil echter niet vooruitlopen op een transfer.

"Ik denk op dit moment niet aan een vertrek. Totaal niet", vertelt Van Dijk tegen The Daily Mail. "Ik denk alleen aan de treble. We hebben nu een cup gewonnen en de andere twee komen dichtbij. Ik wil alles winnnen en geschiedenis schrijven. Dat is het enige waar ik aan denk. Ik denk er helemaal niet over na of dit mijn laatste seizoen bij deze club zal zijn."

Overigens praat de in Breda geboren verdediger wel dagelijks met zijn zaakwaarnemer. "Maar hij is meer dan een zaakwaarnemer voor mij. Hij is een hele goede vriend." Een vriend die hem nergens toe pusht. "Hij weet precies wat ik wel en niet wil horen. We hebben een hele goede relatie en dat blijft ook zo." Van Dijk wordt al sinds zijn eerste maanden in Schotland in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Hij zou op het lijstje staan van onder meer Southampton en Arsenal. 

Van Dijk maakte aan het begin van het seizoen 2013/2014 de overstap van FC Groningen naar Schotland. Vanaf het eerste moment was de 23-jarige verdediger bij Celtic verzekerd van een basisplaats. In zijn eerste seizoen won hij de Premier League. Dit jaar wist Celtic de Schotse League Cup al te winnen. Bovendien zijn de Bhoys hard op weg naar een volgende landstitel.