'Ajax stunt op transfermarkt en troeft PSV af in strijd om dure middenvelder'
Aanwinst brengt mentaliteit in de selectie

'Ajax stunt op transfermarkt en troeft PSV af in strijd om dure middenvelder'

07-04-2015 07:00
55

Niet PSV, maar Ajax lijkt aan de haal te gaan met Nemanja Gudelj. De Amsterdammers zouden al in verregaande onderhandelingen zijn om de transfer van de middenvelder af te ronden, zo meldt De Telegraaf.

Ajax gaat zes miljoen euro betalen voor Gudelj, die bij AZ een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft staan. De Serviër moet in de Arena voor meer concurrentie op het middenveld gaan zorgen, daarnaast moet hij de mentaliteit in de selectie brengen die dit seizoen zo wordt gemist.

De nu nog regerend landskampioen troeft met de aanstaande transfer PSV af. De Eindhovenaren waren eveneens in Gudelj geïnteresseerd en zagen hem als mogelijke opvolger van aanvoerder Georginio Wijnaldum, die na dit seizoen waarschijnlijk vertrekt. Door het snelle handelen van Ajax zal er bij PSV een streep door de naam van Gudelj moeten.

Bij Ajax wil men de komst van de 23-jarige Gudelj niet bevestigen, wel erkent men dat 'Gudelj een zeer interessante speler is'. De rechtspoot, dit seizoen goed voor negen doelpunten en vier assists, tekent een contract voor vijf seizoenen.