Heerenveen heeft goud in handen met groot talent: Hij is de nieuwe Varane
"Of dit de eerste wedstrijd van een hele lange reeks is? Ik hoop het"

Heerenveen heeft goud in handen met groot talent: "Hij is de nieuwe Varane"

13-04-2015 09:32
3

Jerry St. Juste maakt indruk in het shirt van sc Heerenveen. De jonge centrale verdediger stond afgelopen weekend voor het eerst in de basis bij de ploeg uit Friesland. Ploeggenoot Sam Larsson weet genoeg. "Hij is de nieuwe Raphaël Varane", zei de Zweed met een grote glimlach.

Na afloop van zijn basisdebuut bij sc Heerenveen bleef St. Juste zelf rustig, hij noemde het zelf 'redelijk geslaagd'. "Je kunt wel zeggen dat het de eerste keer was, maar als ik op dit niveau speel moeten die slippertjes eruit", zo zegt de achttienjarige achterhoedespeler tegenover De Telegraaf.

Trainer Dwight Lodeweges gaf St. Juste de voorkeur boven Kenneth Otigba. De jongeling hoopt dat het niet de laatste keer is dat hij in de basisploeg staat. "Of dit de eerste wedstrijd van een hele lange reeks is? Ik hoop het, maar dat hangt van veel situaties af. De trainer heeft me héél veel vertrouwen gegeven door me nu te laten starten. Het was genieten en ik kan alleen maar lachen."

Vertrouwen is er genoeg in St. Juste. Tijdens het met 5-2 gewonnen duel met AZ kwam hij veel in balbezit. Ploeggenoten vertrouwen hem de bal toe en laten hem het spel van achteruit vorm geven. Dat was ook de reden dat Lodeweges St. Juste boven Otigba verkoos, een 'voetballende verdediger' boven een 'echte verdediger'.