De Boer: 'We moeten evalueren of hij het niveau heeft dat we willen'
Amsterdammers zondag in Arena tegen NAC

De Boer: 'We moeten evalueren of hij het niveau heeft dat we willen'

17-04-2015 13:54
2

Ajax is dicht bij het veiligstellen van de tweede plaats. De Amsterdammers verdedigen in de laatste vier wedstrijden een voorsprong van acht punten op achtervolger Feyenoord. Zondag komt NAC Breda op bezoek in de Arena.

Dat er niet zo heel veel meer op het spel staat omdat alles wel beslist is, weerspreekt Frank de Boer stellig. "Het is voor Ajax cruciaal dat we tweede worden. Dat staat er op het spel", zei hij vrijdag op het wekelijkse perspraatje. "Zolang dat nog niet zeker is, doen we er alles aan om die tweede plek veilig te stellen. Er valt nog veel te winnen."

De blik van De Boer gaat pas echt naar volgend seizoen als de tweede plaats een feit is. Hij wil in ieder geval nog proberen de Ajax-aanhang eens te vermaken. "Dat zal altijd ons doel zijn. We zullen er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."

Twijfelgevallen
Voor de wedstrijd tegen NAC zijn Thulani Serero (lies) en Nicolai Boilesen (bil) een twijfelgeval. Arek Milik herstelt goed van een hamstringblessure, maar is er tegen NAC nog niet bij. Niki Zimling is eveneens afwezig. Viktor Fischer zit voor het eerst na zijn blessure weer bij de selectie.

De Boer weet dat er voor NAC nog veel op het spel staat en dat er dus een zeer gemotiveerde tegenstander aan de aftrap staat. "We weten in wat voor situatie zij zitten. Ze krijgen weinig goals tegen de laatste tijd. En met de uitvallen die ze hebben legt De Zeeuw de ballen panklaar voor Tighadouini."

Voor Ajax-huurling Ruben Ligeon wordt het in ieder geval een speciale wedstrijd. De Boer vindt dat de rechtsback het goed doet bij NAC. "Hij maakt een goede indruk de laatste weken. Dat komt ook door hoe NAC voetbalt. Sarpong trekt veel naar binnen en dan komt Ruben in z’n kracht te spelen door langs de zijlijn op te stomen. Of hij na de zomer weer bij ons speelt? We moeten goed evalueren of dat het niveau is dat wij graag willen of dat we op zoek gaan naar een hoger niveau. Of het uiteindelijk genoeg is, moeten we nog beslissen."